اللهم صلي على النبي راح اطبخ اليوم اكله جميلة ومش عايزة دوشة
اولاً راح اسلق البطاطس واقشرها ، ثم اقوم بهرسها جيدا
ثانياً نضع بصلة مقطعة صغير في الزيت القليل في مقلاة وقبل ان ينضج البصل اضيف اللحم المفروم واضيف له التوابل والملح
ثالثاً اقوم بتقسيم كمية البطاطس الى نصفين، النصف الاول نضعه في صينية الطهي ونفرده، وطبعا تدهن الصنية بقليل من السمنثم نضع كمية اللحم المفروم في الوسط وتفرد فوق البطاطس ، ثم نضع البطاطس القسم الثاني لتغطية اللحم المفروم، وبعدين نكسر بيضة وناخد الصفار منها وندهن به وجه الصنية وبعدين نضعها في الفرن متوسط الحرارة ونعمل على تعريض وجه الصينية للحرارة حتى يحمر الوجه
وبعدين نخرج الصينية ونضعها لتبرد ثم تقطع الى مربعات وتنقل الى الصحون بحذر لتظل على شكلها المتماسك
وبالهنا والشفا
على قلبي يارب
واللي راح يجي عندنا النهاردة راح يدوق عمايل اديا وحيات عنيا